Risico Inventarisatie en Evaluatie

 

Ondernemen zonder risico’s bestaat niet. Maar het is wel prettig als voor u die risico’s zo laag mogelijk zijn. Om vooraf in te schatten hoe groot de kans is dat uw onderneming bepaalde risico’s loopt, kunt u een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) laten uitvoeren. Met een goed overzicht kunt u doen waarin u het beste bent: ondernemen.

Risico’s kunnen zich op verschillende terreinen voordoen. Het product waarin u investeert, slaat niet aan. Uw klanten betalen niet of er wordt ingebroken in uw bedrijf. Maar wat als er plotseling een ongeval met een machine gebeurt? Of een medewerker krijgt gevaarlijke stoffen binnen? Dat zijn aanzienlijke risico’s waarbij mensen zijn betrokken. Die risico’s wilt u natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.

 

Met een Risico Inventarisatie & Evaluatie regelt u eigenlijk twee dingen: een lijst met alle risico’s in uw bedrijf, en een plan voor het oplossen ervan. Met die twee zaken kunt u de risico’s voor uw personeel en uw bedrijf al direct terugdringen. Het is eenvoudig en scheelt een hoop zorgen. Dat heeft ook de overheid zo ervaren, vandaar dat de RI&E verplicht is voor alle ondernemers met personeel.

Contact

Grotestraat 43

5991AV  Baarlo

 

Telefoon: 0 (+31) 88 - 077 04 00

E-mail: info@rpwzo.nl

Copyright Regiopoortwachters.nl 2021